Jouw computerexpert met meer dan 20 jaar ervaring!

Video en audio digitalisatie

vanaf € 35,- incl. btw.

Oude herinneringen voor eeuwig laten voortbestaan? Veel oude cassettes liggen in kasten te verstoffen en kunnen vaak niet meer bekeken worden door moderne afspeelapparatuur en/of door gebrek aan kennis en tijd om het zelf over te zetten.

Daarnaast kunnen verkeerd opgeslagen cassettes qua kwaliteit heel hard achteruitgaan. Wij zetten daarom graag jouw oude cassettes over op DVD, USB of een externe harde schijf op de hoogst mogelijke resolutie/kwaliteit! Digitaliseer jouw herinneringen voordat ze vervagen!

Hoe gaat dit in zijn werk?

Als je jouw cassettes bij ons inlevert, dan zorgen wij ervoor dat ze op de hoogst mogelijke resolutie/kwaliteit worden overgezet naar DVD, USB of een externe harde schijf. Het is ook mogelijk om jouw cassettes per post op te laten sturen. Je dient dan wel vooraf contact met ons op te nemen zodat jouw cassettes goed door ons ontvangen worden. Dit kan telefonisch, per e-mail of via WhatsApp.

Wij kunnen uiteraard ook jouw cassettes en de datadragers – waarop wij alles hebben overgezet – geheel kosteloos per post opsturen. Wij maken dan een back-up van al jouw gegevens en verwijderen dit nadat wij hebben kunnen verifiëren dat jouw dierbare cassettes en de nieuwe datadragers door jou ontvangen zijn. Zo zorgen wij ervoor dat jouw dierbare herinneringen niet verloren kunnen gaan in het geval dat er wat verkeerd gaat tijdens de bezorging van jouw cassettes en nieuwe datadragers.

De tijdsduur van het digitaliseren is variabel en afhankelijk van de hoeveelheid filmuren die gedigitaliseerd moeten worden. Video digitaliseren kost veel tijd en gaat gepaard met het compleet afspelen van jouw cassettes.

Jouw computerexpert met meer dan 20 jaar ervaring!

Welke type cassettes kunnen door ons worden omgezet?

Je kunt bij ons terecht voor het omzetten van de volgende typen videobanden: VHS, Super VHS, Betamax, Video2000, Mini DV, Video8, Hi8, Digital8 en VHS-C. Verder zetten wij ook audiobanden om.

Wat kost het?

Het starttarief is € 20,-. Daarnaast betaal je € 15,- per tape, behalve voor Betamax tapes, welke € 30,- per tape bedragen. Indien een tape meer dan 120 minuten aan beeldmateriaal heeft, komen er extra kosten bij van € 5,- per extra film uur. Bij 25 of meer cassettes krijg je 10% korting op de digitalisatiekosten!

Je kunt alle beeld- en geluidsmateriaal laten overzetten op een USB of een externe harde schijf. Deze kan je bij ons aanschaffen, maar je kan ook een eigen USB of externe harde schijf bij ons achterlaten. De kosten van een USB of een externe harde schijf zijn afhankelijk van de gewenste opslagcapaciteit. Je kunt hiervoor telefonisch informeren of langskomen met al jouw dierbare cassettes, waarna jij, onder het genot van een bak koffie, geïnformeerd wordt over de verschillende mogelijkheden.

Wij adviseren om alles naar een MP4-bestand over te laten zetten op een USB of een externe harde schijf, omdat de DVD langzamerhand steeds meer ingehaald wordt door andere technologieën. Wil jij (ook) alles overgezet hebben op DVD, dan betaal je € 7,50 per DVD (capaciteit van 2 filmuren). Heb je specifieke wensen, zoals het op DVD branden van slechts specifieke tapes, dan kunnen wij ook maatwerk leveren.

Jouw computerexpert met meer dan 20 jaar ervaring!

Langskomen

Je kunt gerust langskomen zonder afspraak. Heb je nog vragen, kan je iets niet vinden op de site of wil je met spoed geholpen worden? Neem dan contact met ons op.